Certificering

Besturen en scholen die jun kwaliteitsmanagementsysteem extern willen laten certificeren op basis vn de KSO, kunnen dat doen bij zogeheten certificerende instellingen. LECSO heeft hierover afspraken gemaakt met een drietal certificeerders die ervaring hebben in of affiniteit hebben met het onderwijs.  Deze instellingen certificeren volgens de ISO-9001:2008 norm en betrekken daarbij de eisen uit de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs.  LECSO onderhoudt daartoe de contacten met deze instellingen en bespreekt ook aanpassingen op basis van de ervaringen.

Het betreft de volgende certificerende instellingen:
– Certiked
– CIIO

 Uiteraard kunt u ook bij andere certificeerders uw kwaliteitsmanagementsysteem laten certificeren langs de ISO 9001 norm. U komt dan echter niet in aanmerking voor het KSO certificaat, dat door LECSO wordt uitgegeven,

Het certificeringsproces KSO is een vastgesteld proces met aanvraag- en voortzettingsformulieren. Klik hier of kijk bij downloads kwaliteit voor de formats.
Wilt u meer weten over het certificeringsproces en waar u op moet letten bij de keuze voor een certificeerder? Klik dan hier voor onze infosheet.